The Team

Kjell Madland

Gründer og styreleder, Altibox Norway Chess
Gründer og styremedlem Norway Summit

Kjell er gründeren av Norway Chess og har jobbet med det fra idéstadiet til hva det er i dag: verdens sterkeste 10-manns turnering anerkjent over hele verden. Kjell er unikt kreativ og har evnen til alltid å kunne tenke utenfor boksen.  

Han har en lang erfaring fra næringslivet. Kjell startet sitt eget byggefirma som 22 åring og har siden det hatt lederstillinger i flere selskaper, blant annet som distriktssjef i GK inneklima, daglig leder i Jadarhus Gjesdal, regionsjef for Norema og som daglig leder i Bryne FK i hele 10 år, derav 4 år i Tippeligaen.  Kjell er like involvert i Altibox Norway Chess og alt som følger med som han har vært fra han fikk idéen. I tillegg er han også gründer og styremedlem i Norway Summit.  

Benedicte Westre Skog

Prosjektleder Altibox Norway Chess
Daglig leder, Norway Summit 

Benedicte er prosjektleder i Altibox Norway Chess, verdens sterkeste sjakkturnering hvor hun i tillegg sitter i styret. Der har hun vært med siden 2015 og har vært en stor del av utviklingen av Norway Chess merkevaren. Benedicte har også hatt  stor innflytelse på å utvikle konseptet Norway Summit helt fra idéstadiet. Hun har i tillegg til oppgavene som daglig leder i Norway Summit, ansvar for programmet, bidragsytere og markedsføring. Benedicte har en MSc grad i International Development fra Nederland og har studert i en rekke andre land, blant annet, Canada (BA Honors), India og Mexico. 

Kine Norland

Prosjektmedarbeider

Kine ble en del av teamet vårt tidlig september 2019 etter å ha flyttet tilbake til moderlandet etter å ha tilbrakt de siste 8 årene i San Francisco, CA. Med studier fra UC Berkeley og University of San Francisco har hun en Master of Arts i internasjonale studier med hovedfag i menneskerettigheter og miljø. Hun jobbet i over 5 år for det Kongelige norske generalkonsulat i San Francisco hvor hun rapporterte om klima og grønn teknologi. Hennes brede internasjonale erfaring inkluderer studier og arbeid i forskjellige latinamerikanske land som Cuba, den Dominikanske Republikk, Guatemala, samt Mauritius i Afrika.

Kine skal blant annet jobbe med Norway Chess School og den åpne turneringen. I tillegg skal hun jobbe med våre sosiale mediekanaler for å holde Altibox Norway Chess fans oppdatert med det siste nye innen vår verden.

Vladimir Kramnik

Kommentator i den offisielle, internasjonale websendingen 

Vladimir Kramnik er en kjent sjakk-stormester fra Russland. Han var verdensmester i klassisk sjakk fra 2000 til 2007.

Kramnik har vunnet tre lag-gullmedaljer og tre individuelle medaljer under sjakk-olympiader, men han er kanskje mest kjent for å beseire Garry Kasparov i 2000 hvor han ble verdensmester i klassisk sjakk. Videre forsvarte han tittelen i 2004 og beseiret Péter Lékó, og i 2006 beseiret FIDE verdens sjakkmester, Veselin Topalov, i en foreningskamp. Kramnik mistet tittelen i 2007 til Viswanthan Anand, som da vant World Chess Champion-turneringen. Han utfordret Anand igjen i 2008 under World Chess Champion turneringen, men det endte igjen med tap.

Kramnik forblir likevel en toppspiller og karakteriseres som en sjakklegende av mange. Med en topp-rating på 2817 (oktober av 2016) gjør ham til den åttende høyest rangerte sjakkspilleren gjennom tidene. Vladimir Kramnik kunngjorde at han la opp som profesjonell sjakkspiller i januar 2019. I de offisielle uttalelsene sa han at han fremover ønsker å fokusere på prosjekter knyttet til sjakk for barn og utdanning.

Kramnik har deltatt som spiller i tre utgaver av Altibox Norway Chess, i 2014, 2016, og 2017.
Vi er meget stolt av å ha han ombord på Altibox Norway Chess-teamet til 2020-turneringen.

Judit Polgar

Kommentator i den offisielle, internasjonale websendingen 

Judit Polgar er født i Ungarn og regnes som tidenes beste kvinnelige sjakkspiller, med blant annet to OL gullmedaljer. I en alder av 15 år brøt hun Bobby Fishers rekord ved å bli den yngste stormesteren i sjakk. Hun har vært rangert som verdens beste kvinnelige sjakkspiller i over 25 år, og av denne grunn fikk hun tildelt en plass i Guinness rekordbok i 2014.

Polgar var rangert som topp 10 beste spillere på Open World Ratingliste (for menn) og deltok på verdensmesterskapsturneringen i 2005. I løpet av sin karriere har Judit beseiret flere verdensmestere,
inkludert Kasparov, Karpov, Anand og Carlsen.

Hun er sølvmedaljemedlem i det ungarske olympiske herrelandslaget, for første gang i 2002, og deretter gjentok hun suksessen i 2014. Etter å ha vunnet sølvmedalje i sjakk-olympiaden for andre gang, kunngjorde hun at hun legger opp som profesjonell sjakkspiller. Under EM i 2015 ledet hun de ungarske mennene som lagkaptein, hvorav de fikk bronsemedaljen.

Judit Polgar Chess Foundation ble etablert i 2012 og er i dag hovedarrangør av den årlige Global Chess Festival. Judit er lidenskapelig interessert i å promotere spillet, inspirere yngre generasjoner, og å gjøre en forskjell i utdanningen til barn og unge. Judit Polgar er forfatteren av prisvinnende bøker for profesjonelle
sjakkspillere og barn.

Judit og hennes team har utviklet det prisbelønte sjakkpalasset og et sjakklekeplassprogram for barn i alderen 4-11 år. Disse utdanningsprogrammene tar i bruk sjakk som læringsverktøy for å bedre barns utvikling og for å gjøre det mulig å utnytte kunnskaper gjennom sjakk.

Judit satser også på likestilling og ble tildelt tittelen «Planet 50-50 Champion» av UN Women i 2016. Judit mottok også James Joyce-prisen av University College Dublin i 2017.