Arkiv skoleturnering 2014

6. juni, 2014 deltok 29 skoler og 145 elever fra hele distriktet. Det var Lassa skole som gikk av med seieren og fikk tur til London i juli hvor de deltok i en internasjonal sjakkturnering.

I 2014 ga Norway Chess 1400 femteklassinger i området opplæring i sjakk .

Norway Chess Skoleturnering 2014

Skolesjakkturneringen er en viktig del av superturneringen Norway Chess. TV Aftenbladet overførte direkte den nesten fem timer lange turneringen i fjor. Vi har delt opp sendingen og skrevet en oppsummering for hver del slik at du kan velge hva du vil se.

Introduksjon:

Stig Nilsen leder Sporten i Stavanger Aftenblad og her leder han direktesendingen fra Norway Chess skolesjakkturnering 2014. Med seg i studio har han ekspertkommentatorene Lasse Østebø Løvik og Inge Sandstad Skrondal. I denne sekvensen ser du innslag fra Madlavoll skole, ildsjelen Carsten Beer Jacobsen presenterer sommersjakken, innslag fra Nylund skole og deres lagleder Petter Waldow og sist kommentator, historiker og forfatter Hans Olav Lahlum.

 Runde 1, skolesjakkturnering Norway Chess 2014 med Hans Olav Lahlum som kommentator

29 skoler, 145 elever, er i gang med runde 1 i Norway Chess skolesjakkturnering 2014. Sjakk-kommentator Hans Olav Lahlum kommenterer sammen med ekspertkommentatorene Lasse og Inge. I denne sekvensen møter du blant andre Benjamin og Gabriella, Erlend og Simen og utegående reporter Kristoffer Madland intervjuer Håkon fra Sandved skole som vant sitt første parti.

Runde 1 skolesjakkturnering Norway Chess 2014  – runde 2 starter opp

Stig Nilssen, Hans Olav Lahlum og de to andre ekspertkommentatorene holder fortet i studio. Utegående reporter Kristoffer Madland intervjuer Benjamin og Gabriella etter første runde. Vi får et innslag fra Vaulen skole og laget kommer også i studio. Det blir en pause i studio og da vises oversiktsbilder fra spillesalen med spillere, lagledere og foreldre. Runde 2 starter opp og blant spillerne er Benjamin og Hannah, Thea og June, Ravia og Noah og Espen og Marion.

Skolesjakkturnering Norway Chess 2014 – intervju med spillere og turneringsleder Erlend Stangeland

Her kan du se intervju med følgende spillere: Benjamin og Hannah, Marion og Espen, se innslag fra Tjensvoll skole og laget blir også intervjuet i studio. Utegående reporter Kristoffer Madland intervjuer turneringsleder Erlend Stangeland og lærer Geir Magnus Sandved ved Rosseland skole. Hans Olav Lahlum takker for seg i studio og Stig Nilssen intervjuer leder av Smea-skolesjakk Roar Njærheim. Til slutt kommer laget fra Lassa i studio.

Norway Chess skolesjakkturnering 2014 – hele runde 3

Her følger vi hele runde 3 i Norway Chess skolesjakkturnering 2014. Spillerne vi ser er Tim og Tobias, Isak og Lennart, Ørjan og Ingeborg, Alisha og Alfred og Marie og Eirik. President i Norsk Sjakkforbund,  Jøran Aulin-Jansson kommer i studio og kommenterer spillet sammen med de faste ekspertkommentatorene.

Norway Chess skolesjakkturnering 2014 – intervju med spillere og runde 4

Innslaget starter med intervju med Alfred og Alisha, innslag fra Sunde skole og besøk av laget i studio. Rektor Arve Sæther ved Solås skole kommer i studio og følger runde 4. I runde 4 spiller Nicklas og Ivan, Erlend og Arne Gabriel, Christian og Asle, Shazil og Sebastian og Emma og Magnar. Tilslutt intervjuer Kristoffer Madland Ivan og Nicklas og Shazil og Sebastian.

Norway Chess skolesjakkturnering 2014 – runde 5, Magnus Carlsen kommenterer spillet

Følger runde fem i mål. Her spiller Omid og Aleksander, Sverre og Jerlow, Nils og Magnus, Torgeir og Andreas og Fredrik og Julian. Magnus Carlsen kommer i studio og kommenterer spillet til Sverre og Jerlow og blir intervjuet av Stig Nilssen. Laget fra Lassa vinner turneringen og alle kommer i studio.

Del 7 inneholder altså både turneringen og intervju med Magnus Carlsen.

Verdensmester Magnus Carlsen på Norway Chess skoleturnering 2014 

Magnus Carlsen har hviledag i superturneringen Norway Chess og besøker skoleturneringen på Vitenfabrikken. Her kommer han i studio, kommenterer runde fem og blir intervjuet av Stig Nilssen.

Se resultatlisten til turneringen her. 

Se opptak fra TV Aftenbladet her.