EY sjefen: – Årets Norway Chess representerer et historisk taktskifte

Tilbake

For første gang avholdes det en likestilt sjakkturnering for kvinner, der premiepotten er like stor som i den åpne klassen: Norway Chess Women’s Tournament. Den går av stabelen samtidig som Norway Chess, til samme tid og med samme antall spillere.

– Jeg er svært stolt over at EY har vært med å få denne turneringen for kvinner på plass, det har vært en viktig prioritet for oss siden vi gikk inn som dronningsponsor for tre år siden. Årets turnering representerer et historisk taktskifte, sier administrerende direktør i EY, Christin Bøsterud.

Bøsterud har i mange år kjempet for mer likestilling, bærekraft og hva sjakksporten kan gjøre for kvinners muligheter i næringslivet.

– Det er dessverre en kjensgjerning at det fortsatt er et langt stykke igjen i likestillingslandet Norge. Idretten er et av de områdene som henger lengst etter, og i sjakken er forskjellene markante: Kvinner sliter med å balansere tid til trening med inntektsgivende arbeid, og bare to til tre prosent av internasjonale stormestrene i sjakk er kvinner. Det begrenser kvinnelige sjakkspilleres muligheter til å trene, vinne konkurransene med de store premiene, og motta sponsormidler, forklarer Bøsterud.

I EY er det 14 bedriftslag, hvor EY sjakk er et av dem. Bøsterud forteller at sjakkfeberen i EY er høy om dagen.

– I EY tilrettelegger vi for at våre medarbeidere har muligheten til å drive med aktiviteter de trives med, derfor har vi en hybrid arbeidsmodell som gjør at våre ansatte bestemmer fra hvor og når de vil jobbe, i samråd med kunder, kollegaer og nærmeste ledere, forteller Bøsterud og legger til:

– I sjakklaget er det høy aktivitet om dagen, det ble nylig avholdt en intern sjakkturnering der vinneren vant en tur til Norway Chess avsluttende dager i Stavanger, og i starten av juni blir det avholdt en sosial sjakkturnering alle kan være med på. Jeg vil rette en stor gratulasjon til Sebastian M Schjerven fra Drammen, sier hun.

Til slutt har Bøsterud en utfordring til næringsliv og media. Hun mener at selv om den likestilte sjakkturneringen både er historisk og viktig, bør denne turneringen representere den første av flere.

– For å lykkes med flere kvinneturneringer må noen viktige forutsetninger på plass: Media og næringsliv må på banen. Vi oppfordrer media til å både belyse problemstillinger og mulige løsninger innen sjakken og ta ansvar for å gi kvinnelige turneringer TV-tid. Samtidig bør næringslivet støtte gode initiativer og turneringer. Vi må være en del av endringen, avslutter hun.