Von Doren er Official Timekeeper for Norway Chess for sjette gang

Tilbake

Vi er glade og stolte over å ha med oss det norske klokkemerket Von Doren som Official Timekeeper for sjette gang.

Mannen bak Von Doren, tidligere filmskaper Øyvind von Doren Asbjørnsen, er lidenskapelig opptatt av sjakk. Han har blant annet regissert filmen “The Prince of Chess” fra 2005, og var medprodusent på “MAGNUS”. I 2016 ble kameraet lagt på hylla og barndomsdrømmen om å starte sitt eget klokkemerke realisert – men også her skulle sjakk få en viktig rolle.

Von Dorens første kolleksjon med mekaniske armbåndsur fikk nemlig navnet Grandmaster, og er inspirert av den styrke og innsats som kreves av en sjakkspiller for å oppnå tittelen Stormester.

Il Tempo Gigante Automatisk Kronograf

Von Doren sin siste modell er en eksklusiv kronograf inspirert av Reodor Felgens legendariske bil og produsert i samarbeid med Aukruststiftelsen. Noe av salgssummen vil gå til å bevare Kjell Aukrusts kunst for nåværende og kommende generasjoner.

Kasse i børstet og polert rustfritt stål, radar-viser, dioptersikte på gigantisk sekundviser og sveitsisk Super-LumiNova BGW9 som lyser selv i svarteste natta.

Urverket er et La Joux-Perret Top Grade Kaliber L112 med hele 60 timers gangreserve. Subdials  for måling av sekunder, minutter og timer. Det produseres kun 150 klokker med sort skive og 150 med brun skive. Les mer om klokken her.

Førsteklasses håndverk kombinert med en solid forankring i sjakk gjør Von Doren til det naturlige valget som Official Timekeeper for sjette gang.