Slå Brystkreft Sjakk Matt!

Tilbake

Norway Chess inviterer bedrifter til å delta med en person i en gøyal simultansjakk til inntekt for brystkreftforskning. 

Vi inntar brettet for å slå en av de tøffeste motstanderne – brystkreft. Med vårt initiativ «Slå brystkreft sjakk matt» ønsker vi å støtte forskningen til forskningsgruppen for brystkreft ved Stavanger universitetssjukehus (SUS). Dette er et arbeid som går langt utenfor sjakkens riker – det handler om å forebygge brystkreft og doble overlevelsesraten for de som rammes av brystkreft.

 

Hvordan fungerer det?
Vi søker 15 bedrifter som vil delta i simultansjakken. Hver deltakerbedrift gir en minimumssum på 25.000 kr, som direkte går til brystkreftforskningen. Med Maud Rødsmoen, en av Norges fremste kvinnelige sjakkspillere, som vår ambassadør, blir dette en dag med moro, engasjement og samhold.

Bilde fra en tidligere simultansjakk med Sofia Polgar og Yona Kosashvili

 

Kort om forskningen og hva bidraget skal brukes til
Brystkreftvekst er ofte avhengig av østrogener. I dag brukes legemidler som blokkerer østrogenene, men disse legemidlene virker ulikt hos pasientene. Det trengs individuell tilpasning for best mulig virkning. Studien ved SUS vil identifisere hvilke pasienter som trenger tilpasset dose. Overlevelsesraten blant pasientene kan dobles ved individuelt tilpasset behandling.  Målet er å samle inn penger til å analysere flere 100.000 blodprøver som ligger nedfryst på SUS. 

Materialet er der, men det trengs penger for å forske på det!

 

Bli med oss og gi et sjakktrekk mot brystkreft!
Din deltakelse i «Slå Brystkreft Sjakk Matt» vil gjøre en reell forskjell. Vi kan bidra sammen, trekk for trekk. Med media til stede blir dette en flott anledning til å få positive nyheter ut i verden og samtidig bidra til forskningen som vil forandre liv. Meld din interesse og støtt forskningen som vil gjøre det mulig for legene å finne det beste trekket for hvert individ som rammes av brystkreft.

 

Dette bildet er av Jenni Kvaran som illustrer på venstre siden at hun sitter som kreftpasient med sorte brikker og på venstre side når hun har blitt friskmeldt, med hvite brikker som har slått svart sjakk matt. Fotograf: Elisabeth Ann Haig Jacobsen

For påmelding og mer informasjon, kontakt oss på epost eller ring oss!
[email protected] Tlf. 913 52 085
[email protected] Tlf. 911 67 695