EY-sjefen: Likestilling er fortsatt et manglende trekk innen sjakk

Tilbake

Møt Christin Bøsterud, administrerende direktør i EY, en av Norway Chess hovedsponsorer. Hun er opptatt av likestilling, bærekraft og hva sjakksporten kan gjøre for kvinners muligheter i næringslivet.

– Jeg vet at det er mange i EY som er aktive innen sjakk, idrett og andre aktiviteter. I EY har vi 14 bedriftsidrettslag, hvor sjakklaget er et av dem. Vi ønsker å tilrettelegge for at våre medarbeidere har mulighet til å drive med aktiviteter de trives med, derfor har vi en hybrid arbeidsmodell som gjør at våre ansatte bestemmer fra hvor og når de vil jobbe, i samråd med kunder, kollegaer og nærmeste ledere, forteller Bøsterud.

Christin Bøsterud, Country Managing Partner, Nordic Chief Sustainability Officer, EY Norge

Nylig skrev Bøsterud en kronikk sammen med daglig leder i Norway Chess, Kjell Madland og tidligere landslagsspiller og tidligere leder av jentesjakken (og ansatt i EY), Marte Bakken Kyrkjebø. De skrev om likestillingsutfordringer i sportsverdenen og i næringslivet.

– Det er dessverre fortsatt slik i sjakkens verden at kvinner sliter med å balansere tid til trening med inntektsgivende arbeid. Det begrenser kvinnelige sjakkspilleres muligheter til å trene, vinne konkurransene med de store premiene – og motta sponsormidler. Sammen med Norway Chess ønsket EY å støtte en egen kvinneturnering der premiepotten er like stor som i den åpne klassen.  Hittil har vi dessverre ikke fått med tilstrekkelig antall støttespillere for å iverksette dette. Vi har ikke gitt opp. Nå ser vi mot 2024 og håper at flere blir med på laget, sier Bøsterud.

I EY er sjakkfeberen høy om dagen. Det har blitt avholdt sjakkurs med Sheila Stanford, sjakkspilleren i Norge med flest landslagspartier, i tillegg til en landsdekkende EY-sjakkturnering, hvor vinneren har fått billett til Norway Chess. På EYs helt nye Oslo-kontor (S7) er det blitt satt opp et dedikert område for dem som vil spille sjakk.

– Takk til Norway Chess for et flott samarbeid så langt. Vi er glade for å sponse et viktig arrangement. Nå håper jeg vi får en egen kvinneturnering neste år, det er en god mulighet for selskaper og andre aktører å sette handling bak ord, og faktisk bidra til et mer likestilt Norge, avslutter Bøsterud.


Sjakk på hovedkontoret til EY i Oslo.