Vellykket skolelag-turnering for barn og tenåringer

Tilbake

Norway Chess arrangerte nylig en sjakkturnering for skolelag med barn og tenåringer på Vitenfabrikken i Sandnes. Arrangementet, som fant sted 10. mars, hadde 200 deltakere, inkludert førstegangs turneringsdeltakere og mer erfarne spillere. Hurtigsjakk-turneringen som fant sted lørdag 11. mars telte nærmere 70 deltakere, noe som var maks kapasitet begge dagene. 

Turneringen var helt gratis for alle barn, og arrangørene inkluderte en god og sunn lunsj til alle. Arrangementet var en stor suksess og det ga en utmerket mulighet for barna til å vise frem sjakkferdighetene sine, samtidig som de hadde det gøy og knyttet nye vennskap.

Norway Chess har alltid hatt et sterkt fokus på barn og ungdom, og arrangementer som dette er et bevis på engasjementet for å fremme sjakkspillet blant den yngre generasjonen. Sjakk er et spill som lærer viktige livsferdigheter som problemløsning, kritisk tenkning og beslutningstaking. Det bidrar også til å utvikle konsentrasjon, hukommelse og kreativitet. Hele 30 lag stod på venteliste og ønsket å være med! Noe som viser at sjakk virkelig er populært blant barn og unge. 

Sjakk er ikke bare et spill, men det er også et utmerket verktøy for læring og personlig utvikling. Mange studier har vist at barn som spiller sjakk jevnlig, gjør det bedre på skolen, spesielt i fag som matematikk og naturfag. Det bidrar også til å utvikle sosiale ferdigheter og fremme god sportsånd.

Vi ønsker å takke Vitenfabrikken i Sandnes for godt samarbeid og for gode frivillige som har vært med å sikre et fantastisk arrangement.

For resultater, se under.
Skolelag-turnering fredag 10. mars
Hurtigsjakk-turnering lørdag 11. mars