Norway Chess til Finansparken i Stavanger

Tilbake

Den 10. Norway Chess turneringen skal foregå i SR-bank sine lokaler, også kalt Finansparken som ligger i Bjergsted i Stavanger. Fra 30. mai til 10. juni vil ansatte, kunder og generelt publikum som besøker Finansparken merke godt at Stavanger er en sjakkby av internasjonal målestokk.

Ella Skjørestad er konserndirektør for Marked, innsikt og kunde. Hun blir engasjert når vi snakker med henne om arrangementet.

– Vi heier på folk som får til kule ting! Her får vi et kjempespennende arrangement på besøk. Vi viser at bygget vårt er mer enn en arbeidsplass, og at SR-Bank er mer enn en bank, sier Skjørestad. – Det blir en kombinasjon av arbeidsplass om dagen og folkefest om kvelden. Det sier noe om kvalitetene i bygget at det lar seg gjøre.

– Hva er det med akkurat Norway Chess som gjør dem så attraktive for banken å samarbeide med?

– Dette er et utrolig spennende konsept som vi er stolt over å invitere inn i Finansparken. Siden oppstarten i 2012 har gründer Kjell Madland og teamet vært dyktige på samspillet mellom byen Stavanger, det lokale næringslivet, media og sporten sjakk. Tidligere har turneringen vært spilt på steder som Flor & Fjære, Utstein Kloster og Stavanger Konserthus. De jobber aktivt med å øke interessen for spillet hos barn og unge, og med å få spredt sjakkinteressen og -gleden til folket.

– SR-Bank har alltid heiet på driftige folk, og det er bare helt utrolig hvordan Norway Chess årlig klarer å samle store deler av den internasjonale sjakkeliten her, midt i Stavanger!

Spesielt bygg

Finansparken ble kåret til Årets Bygg og Årets Trebyggeri i 2019 og Breeam Outstanding-sertifisering. Bygget har syv etasjer over bakken og tre etasjer under bakken. Til sammen er bygget 22.600 kvadratmeter og det er ca. 650 ansatte.

Madland er svært stolt og glad over å ha inngått en slik avtale med SR Bank. Han understreker at det å spille den tiende Norway Chess turneringen i ett slikt smykke av ett bygg er bare fantastisk og bygger opp under merkenavnet og renomméet til turneringen.

Norway Chess sendes som vanlig på TV 2 sport og på web på flere ulike språk gjennom samarbeidspartner Chess24. Både TV 2 og den engelskspråklige sendingen skal ha studio i Finansparkarken.

Sjakk til finansparken! Fra venstre: Øyvind Knoph Askeland, kommunikasjonsdirektør SR-bank, Alice-Katharina Nielsen, sponsorkoordinator i SR-Bank, Benedicte Westre Skog, Jasmine Larsson og Kjell Madland fra Norway Chess. Foto: Fredrik Refvem/Stavanger Aftenblad.

Foto: Sindre Ellingsen/SpareBank 1 SR-Bank

 

 

 

Program for Norway Chess 2022

Dato Klokke Hva
Mandag 30. mai

 

16.30 – 18.00 Åpningsseremoni i Finansparken
Mandag 30. mai

 

18.00 – 21.30

 

Lynsjakkturnering
Tirsdag 31. mai 17.00 – 22.00 1. runde
Onsdag 1. juni

 

17.00 – 22.00 2. runde
Torsdag 2. juni

 

17.00 – 22.00 3. runde
Fredag 3. juni

 

17.00 – 22.00 4. runde
Lørdag 4. juni

 

Fridag i turneringen Åpning av verdens største sjakkbrett ved Stavanger Konserthus

 

Søndag 5. juni

 

17.00 – 22.00 5. runde
Mandag 6. juni

 

17.00 – 22.00 6. runde
Tirsdag 7. juni

 

17.00 – 22.00 7. runde
Onsdag 8. juni

 

Fridag i turneringen
Torsdag 9. juni

 

17.00 – 22.00 8. runde
Fredag 10. juni

 

17.00 – 22.00 9. runde

Finalerunde

Endringer i programmet kan forekomme