Von Doren – Official Timekeeper

Tilbake

Vi er stolte over å ha med oss det norske klokkemerket Von Doren som Official Timekeeper for  fjerde år på rad.

 Mannen bak Von Doren, tidligere filmskaper Øyvind von Doren Asbjørnsen, er lidenskapelig opptatt av sjakk. Han har blant annet regissert filmen “The Prince of Chess” fra 2005, og var medprodusent på “MAGNUS”. I 2016 ble kameraet lagt på hylla og barndomsdrømmen om å starte sitt eget klokkemerke realisert – men også her skulle sjakk få en viktig rolle.

Von Dorens første kolleksjon med mekaniske armbåndsur fikk nemlig navnet Grandmaster, og er inspirert av den styrke og innsats som kreves av en sjakkspiller for å oppnå tittelen Stormester. Til Altibox Norway Chess 2017 designet Von Doren en unik kolleksjon i kun 25 eksemplarer kalt Grandmaster Caïssa. Samtlige deltagere på turneringen mottok hver sin, og de resterende klokkene ble umiddelbart utsolgt. I 2018 mottok vinneren av Altibox Norway Chess, Fabiano Caruana, en eksklusiv Von Doren Grandmaster Mark II produsert i kun ett eksemplar.

Til fjorårets turnering designet Von Doren en eksklusiv Norway Chess-kolleksjon i tre utgaver. Disse ble laget i et begrenset antall og så langt lageret rekker vil det også i år bli mulighet til å kjøpe Norway Chess klokkene. Følg med i våre kanaler for mer informasjon.

Von Doren lanserte nylig sin siste modell, URÆD, som umiddelbart ble en suksess. I løpet av én måned ble det forhåndsbestilt URÆD-klokker for over seks millioner kroner.

Førsteklasses håndverk kombinert med en solid forankring i sjakk gjør Von Doren til det naturlige valget som Official Timekeeper for fjerde året på rad.

URÆD

 

Øyvind Von Doren som spiller simultan mot Aryan Tari i 2019