Jan-Krzysztof Duda erstatter Anish Giri i den kommende turneringen

Tilbake

Den endelige deltakerlisten med 6 spillere ble kunngjort i forrige uke. Siden da er en av spillerne byttet ut ettersom den nederlandske Stormesteren, Anish Giri, ønsket å trekke seg på grunn av sin bekymring rundt Covid-19-situasjonen i Nederland.

Nå er Altibox Norway Chess-teamet fornøyd med å kunngjøre at den polske Stormesteren Jan-Krzysztof Duda har takket ja til invitasjonen om å spille i denne historiske utgaven av turneringen. Det blir første gang Duda deltar i Altibox Norway Chess. Han er en meget interessant, ung spiller, – et spennende tilskudd til spillerlisten. 

Spillerlisten:

Magnus Carlsen (Norge)
Fabiano Caruana (USA)
Levon Aronian (Armenia)
Jan-Krzysztof Duda (Polen)
Alireza Firouzja (FIDE) og
Aryan Tari (Norge)

«Jeg må innrømme at jeg ble overrasket over invitasjonen til å spille i turneringen i Stavanger som jeg fikk da jeg var på vei til Ustroń for å delta i MOKATE-turneringen. Jeg var ikke i tvil om dette ville jeg takke ja til.  Det var ekstremt interessant og for meg, med et så sterkt spillerfelt, vil det være en ny mulighet til å utfordre meg selv med de beste sjakkspillerne i verden. For min del lover jeg det jeg er kjent for – mot, kompromissløst spill og kamp helt til endes. Jeg har tenkt å bruke den mulige karantenetiden til å utvide kunnskapen min om Norge og forberede meg til turneringen.» – Jan-Krzysztof Duda

Første runde starter 5. oktober, siste runde er 16. oktober. Det er to spillefrie dager (9. og 14. oktober).

Arrangørene gjør store forberedelser med hensyn til Covid-19 for å sikre en tryggest mulig arena og opphold for spillerne, deres team, ansatte og andre involverte bidragsytere.

Du kan følge Altibox Norway Chess-turnering på TV 2 Sport / Sumo og på chess24.com