Aryan Tari til Altibox Norway Chess 2020

Tilbake

Tidligere juniorverdensmester i sjakk fra Norge, Aryan Tari, er invitert til å spille i Altiox Norway Chess-turneringen og har takket ja med stor entusiasme.

«Det er en ære å spille i Altibox Norway Chess, det er virkelig en drøm som går i oppfyllelse. Det vil gi meg stor motivasjon til å jobbe hardt i månedene frem mot juni,”sier Aryan Tari.

Turneringskonseptet de første årene var å invitere verdens 9 beste spillere og ett såkalt wildcard, en spiller som var utenfor topp-10 listen. Altibox Norway Chess har de siste årene kun invitert de 10 beste spillerne fra den offisielle FIDE-ratinglisten.

”Vi går ikke tilbake til det opprinnelige turneringskonseptet, men gjør et unntak i år. Vi har fulgt Tari nøye og vi syns han fortjener muligheten til å delta. Han vil være et spennende tilskudd til spillerfeltet, kanskje spesielt for det norske publikummet.” – Benedicte Westre Skog, prosjektleder i Altibox Norway Chess

Så langt er det verdensmesteren Magnus Carlsens deltakelse som er offentliggjort. De andre åtte spillerne blir offentliggjort denne og de neste månedene, ettersom arrangøren fortsatt er i prosessen med å invitere spillere.

Turneringen i 2020, som blir den 8. årlige utgaven, vil ha en medianrating på omlag 2780-2790 poeng. Tari vil møte verdens sterkeste spillere og det blir derfor hans første turnering med motstandere på så høyt nivå. Til sammenligning vil kandidat-turneringen, hvor VM-utfordreren til Magnus Carlsen avgjøres, ha en medianrating på 2770 poeng.

Aryan-Tari-Norway-Chess

Aryan Tari