Kramnik og Polgar blir vertskap for den internasjonale sendingen

Tilbake

Vladimir Kramnik og Judit Polgar blir vertskap for den offisielle Altibox Norway Chess sendingen

Tidligere Verdensmester og sjakklegende, Vladimir Kramnik, som kunngjorde tidligere i år at han legger opp som profesjonell sjakkspiller, vil sammen med en annen sjakklegende, tidenes sterkeste kvinnelige sjakkspiller: Judit Polgar, være kommentatorene i den offisielle, internasjonale sendingen av Altibox Norway Chess 2020.

Vi er stolte av å kunngjøre at vi har fått Kramnik og Polgar til å lede den internasjonale sendingen i den 8. utgaven av turneringen. Polgar har god erfaring som kommentator, hun har blant annet ledet flere av de offisielle VM-match sendingene de siste årene. Det vil være hennes andre gang i studio hos den engelskspråklige sendingen under Altibox Norway Chess.

”Det er en stor glede å komme tilbake til Altibox Norway Chess i 2020. Arrangørene gir en helt spesiell oppmerksomhet til spillerne og ned til de minste detaljene i arrangemente, noe som gir en unik atmosfære til turneringen. Jeg gleder meg veldig til å jobbe sammen med Vladimir Kramnik på live streamen, som ikke bare vil være en fantastisk mulighet for seerne, men også for meg selv.” – Judit Polgar.

Det blir Vladimir Kramniks debut som offisiell kommentator og vi er sikker på at han vil gjøre en formidabel jobb som kommentator i studio.

”Jeg gleder meg til å være en del av kommentator-teamet sammen med ’the one and only’ Judit Polgar. Jeg har hatt glede av å besøke Stavanger og Altibox Norway Chess turneringen flere ganger tidligere som spiller. Neste år blir enda morsommere siden jeg ikke trenger å spille sjakk og kan komme med bemerkninger om mine tidligere kollegers spill og foreslå trekk for dem uten å bli straffet for det på brettet senere.” – Vladimir Kramnik.

Altibox Norway Chess er kjent for å være en innovativ turnering som fokuserer på optimale spilleforhold og optimale visningsforhold for tilskuere. I 2019 lanserte vi en helt ny tidskontroll i den klassiske turneringen og la Armageddon til som et nytt element. TV-tallene fra TV 2 doblet seg med de nye endringene og spillerne har vært positive til å spille i dette formatet. Formatet vil fortsette i 2020 med små justeringer.

Deltakerne i 2020-turneringen vil bli kunngjort i  løpet av vinteren og utover våren.

Altibox Norway Chess vises på norsk på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo fra 1. – 12. juni med Fin Gnatt som programleder og Hans Olav Lahlum og Jon Ludvig Hammer som ekspertkommentatorer.

Vladimir Kramnik

Judit Polgar