Historisk designer klokker fra Von Doren

Tilbake

Vår gode samarbeidspartner Von Doren Timpieces har designet en helt egen klokkekolleksjon til Altibox Norway Chess. Til en rimelig penge kan du sikre deg et skikkelig samlerobjekt med en kvalitetsklokke med sveitsisk urverk. Et legendarisk sjakkparti fra 1910 er gravert inn i to av de 3 utgavene hvor sort er sjakk matt før klokken slår 11.

Alle som kjenner til Von Doren er også kjent med merkets tilknytning til sjakk. Von Doren og sjakk har med tiden blitt uløselig knyttet sammen; Von Doren-gründer og tidligere filmskaper Øyvind Von Doren Asbjørnsen har regissert “Prinsen av Sjakk” og vært medprodusent på “MAGNUS”, Von Dorens flaggskip har fått navnet Grandmaster, og blant deres ambassadører finner vi navn som juniorverderdensmester Aryan Tari. Det er derfor helt naturlig at Von Doren for tredje år på rad er Official Timekeeper når verdens sterkeste sjakkturnering Altibox Norway Chess går av stabelen i Stavanger 3. juni.

Det er heller ingen overraskelse at akkurat Von Doren ble kontaktet da Altibox Norway Chess ønsket å lage et offisielt armbåndsur til årets turnering. Von Doren har designet og produsert en kolleksjon i kun 300 nummererte eksemplarer fordelt på tre modeller. På to av modellene er tallmarkørene erstattet med sjakktrekk fra et legendarisk parti mellom Richard Réti og Savielly Tartakower spilt i 1910. Nevnte trekk er også gravert inn på baksiden av alle klokkene. Andre detaljer verdt å merke seg er sveitsisk urverk,Norway Chess-logo gravert på krone og spenne, samt skive med sunburst-effekt og sub second dial.

“Dette er først og fremst memorabilia for verdens sterkeste sjakkturnering. Vi har designet og produsert tre flotte modeller med sjakk i fokus. Altibox Norway Chess har virkelig gått i bresjen for å øke sjakkinteressen i Norge, og dette er vår måte å bidra på. Siden brorparten av salgsinntektene vil gå direkte til Altibox Norway Chess er denne klokken en fin mulighet til å støtte deres oppbyggende arbeid og samtidig tilegne seg et minne fra en fantastisk turnering.” – Øyvind Von Doren Asbjørnsen.

 

Rimelig penge

De 3 modellene er laget i henholdsvis 75, 75 og 150 eksemplarer. De kan kjøpes på spillestedet eller på Von Doren sin nettbutikk til henholdsvis kun kroner 2248,- og 2498,-

Klikk på bildene under for å se galleri.