Forlenger avtalen med TV 2

Tilbake

Sjakkinteressen på TV øker
TV 2 har skrevet ny 3-års avtale med Altibox Norway Chess, – verdens sterkeste 10-mannsturnering som spilles i Norge hvert år. TV 2 har sendt direkte fra turneringen med studio på spillestedet siden 2014 (turneringen hadde oppstart i 2013). Sjakkturneringen ble tidlig en kommersiell suksess, mye på grunn av tilretteleggingen for sponsorer, og TV-sendinger som økte interessen for publikum. Med 10 av de øverste spillerne i kamp hvert år har det blitt en enorm interesse. Ingen andre turneringer har klart å samle så sterke spillere år etter år. – Sjakk er et eventyr i Norge og Altibox Norway Chess er vår del av dette. Turneringen samler de beste spillerne i verden og vi ser frem til å formidle det ypperste av sjakksporten også i fortsettelsen, sier sportsredaktør i TV 2, Vegard Jansen Hagen.


Godt samarbeid
TV 2 satser på sjakk og er fornøyd med å ha sikret seg rettighetene til verdens sterkeste turnering som attpåtil spilles i Norge. Det er fantastisk at en slik turnering er etablert her hjemme og at spillere som Magnus Carlsen, Fabiano Caruana, Vishy Anand og Sergey Karjakin kommer tilbake for å spille år etter år. Av topp 15 på ”all time high”-ratinglisten har samtlige spillere deltatt i Altibox Norway Chess, med unntak av Garry Kasparov som la opp sin karriere i 2005. Kasparov har likevel vært gjest under turneringen flere ganger og stemplet den som ”sjakkens svar på Wimbledon”, sier Kjell Madland, gründer av Altibox Norway Chess. – Vi er svært glade for å fortsette samarbeidet med Norway Chess, som jobber målrettet for å utvikle sjakk og gjøre sporten stadig mer engasjerende, tilgjengelig og publikumsvennlig, sierVegard Jansen Hagen.

 

Tar grep om remis-krisen
Nye spilleregler innføres i 2019 for å øke spenningen i kampene og for å korte ned på spilletiden. Spillerne vil få en maksimum spilletid på 2 timer hver, og dersom partiet ender uavgjort blir det omspill i Armageddon-format. Med dette formatet vil det alltid ende med en vinner noe som vil gi større forskjeller på resultatlisten. Det vil også bidra til at sjakk-sendingene blir mer eller mindre rundt 4 timer, noe som gjør det enklere for TV-titterne å vite hvor lenge sendingene varer. I tillegg blir det uhyre spennende med Armageddon som blir action-fylt sjakk på topp-nivå. – Nye grep gir mer nerve, kortere partier og avgjørelser hver gang. -Dette er et energisk og spennende format vi er sikker på at TV-seerne vil like, sier Vegard Jansen Hagen

 

Les mer om de nye reglene her: https://norwaychess.no/2018/10/10/vi-innforer-nytt-og-spennende-spille-format/