Forlenger avtalen med Altibox Norway Chess

Tilbake

Altibox forlenger avtalen med sjakkturneringen Altibox Norway Chess.

Altibox Norway Chess er en årlig superturnering for de høyest rangerte sjakkspillerne i verden, og spilles på ulike lokasjoner i stavangerområdet. Altibox, som er et datterselskap i Lyse-konsernet, har vært sponsor siden første arrangement i 2013, og nå forlenges samarbeidet med minst ett år.
– Altibox Norway Chess har gitt interessen for sjakksporten et stort løft, og har dessuten bidratt til å eksponere Rogaland og Norge på en flott måte. Samtidig representerer sjakken en unik arena for oss til å lære, dele erfaringer og knytte relasjoner i en bredere forretningsmessig sammenheng i Lyse og Altibox-partnerskapet. Derfor ønsker vi å fortsette som sentral lagspiller for turneringen, sier leder for merkevare og kommunikasjon i Altibox, Aleksander Eikeberg.

Strømmes til hele verden
Årets turnering var den sjette i rekken, og ble spilt i på Clarion Hotel Energy og i Stavanger konserthus med ti av verdens beste sjakkspillere. Fiber fra Lyse gjorde det mulig for sjakkinteresserte fra hele verden å strømme arrangementet.
– Altibox Norway Chess har blitt verdens sterkeste 10-mannsturnering. Samtidig fortsetter vi å jobbe for at sjakk skal bli mer tilgjengelig for folk flest og bli enda mer underholdende på tv. Blant annet har vi innført nye regler for spilletid som vi lanserer i 2019. Lyse-konsernet har vært en god samarbeidspartner for oss helt fra begynnelsen av, og vi er glade for at de nå blir med oss videre, sier Kjell Madland, gründer og styreleder i Altibox Norway Chess.

Mer spenning med nye regler
Altibox Norway Chess legger stor vekt på trivselen til både spillerne og øvrige gjester under arrangementet, og arrangerer også skoleturnering og flere andre aktiviteter for å skape spilleglede blant barn og unge – og for å løfte sjakksporten ut til enda flere. De nye reglene skal gjøre turneringen enda mer publikumsvennlig gjennom å øke andelen avgjorte partier og samtidig redusere antallet remiser. Dermed bevares spenningen fra start til slutt.

De tre siste årene har Altibox Norway Chess også vært en av medarrangørene av den årlige innovasjonskonferansen Norway Summit. Det passer godt inn i planene til konsernet. 
– Konferansen er en av flere relevante samhandlingsarenaer for oss som aktører i en stadig mer komplisert teknologiverden. Vi ser frem til å bygge videre på det gode samarbeidet med Altibox Norway Chess, sier Aleksander Eikeberg.

Den syvende utgaven av Altibox Norway Chess starter 3. juni 2019.

Kontaktpersoner for media:
Kjell Madland, gründer og styreleder i Altibox Norway Chess: 911 67 695
Aleksander Eikeberg, leder for merkevare og kommunikasjon i Altibox: 410 20 215

www.norwaychess.no
www.altibox.no