Vi innfører nytt og spennende spille format!

Tilbake
Pressemelding
10.10.18

 

Altibox Norway Chess turneringen har siden oppstarten i 2013 bidratt til å fornye organiseringen av sjakkturneringer. Målet har vært klart: å bli verdens sterkeste 10-manns turnering, å være nyskapende, å bringe inn nye elementer og folkeliggjøre sjakken for å øke interessen blant gamle og nye sjakk entusiaster.

 

Norway Chess ble den første sjakkturneringen som ble sendt på nasjonal, live TV, den første turneringen som innførte «skrifteboks» for spillerne hvor de kunne snakke direkte til TV-publikum, den første til å benytte spillesteder til historiske steder og har helt fra starten hatt et klart mål om å bli verdens sterkeste turnering. og en tydelig fokus på å være kommersielle er noe av det Altibox Norway Chess har bidratt til.

 

Nytt format
Nå innføres et nytt spennende format som vil gjøre turneringen mer seervennlig og spennende. Målet er å få flere avgjorte partier og mindre remier med spenning fra start til slutt.

 

Tidskontroll settes til 2 timer per spiller uten tilleggstid på noe tidspunkt. Ei heller tilleggstid per trekk. Dermed tikker klokken ned hele tiden og det skapes enda mer spenning rundt tidsbruken.
Det vil gis 2 poeng for seier og 1/2 poeng for remi, 0 poeng for tap.

 

Partier som ender med remi vil føre til at spillerne etter noen minutters pause må spille et omspill med Armageddon. Her vil det alltid bli en vinner siden sorte brikker vil få seieren hvis det ender i remi. Den som får seieren i Armageddon får 1 poeng. Den som har hvite brikker i hovedpartiet fortsetter med hvit i Armageddon.

 

Armageddon vil ikke spille inn på rating av spillerne, kun på resultatlisten i turneringen som er FIDE ratet.

 

På resultatlisten vil dermed spillerne få følgende poeng per runde:
Tap hovedparti: 0 poeng
Remi hovedparti og tap Armageddon: 1/2 poeng
Remi hovedparti og seier i armageddon: 1,5 poeng
Seier hovedparti: 2 poeng

 

3. juni 2019 starter den 7. utgaven av Altibox Norway Chess.