Samarbeidet fortsetter med Von Doren – Fine Timpieces

Tilbake

Von Doren – Fine Timepieces er Official Timekeeper for Altibox Norway Chess

Det norske klokkemerket Von Doren er i vinden for tiden og vi er glade og stolte over å presentere Von Doren som Official Timekeeper for Altibox Norway Chess.

Den tidligere filmskaperen Øyvind Von Doren Asbjørnsen, som står bak filmenene “The Prince of Chess” og medprodusent av “MAGNUS” om vår eminente verdensmester Magnus Carlsen, tok i 2016 steget over tilklokkeverden. Von Doren har siden barndommen drømt om å skape et norsk kvalitets klokkemerke. Til Altibox Norway Chess 2017 produserte Von Doren en helt egen automatisk kolleksjon i 25 eksemplarer hvor samtlige deltakere i turneringen mottok hver sin Von Doren Grandmaster Caissa, de resterende klokkene ble solgt ut umiddelbart.

Det norske klokkeselskapet har nå lansert sin andre automatiske modell: Grandmaster Mark II.

Vinneren av Altibox Norway Chess 2018 vil motta en helt unik Grandmaster Mark II som er kun laget i ett eksemplar. Klokken er inspirert av den innsats og styrke som kreves av en sjakkspiller for å oppnå tittelen Stormester – eller Grandmaster, sier Øyvind Von Doren selv.

“Som noen kanskje vet er jeg en stor fan av sjakk. Det er noe med helheten som fascinerer meg. I motsetning til flere andre idretter hvor man kan trene seg opp fysisk til å løpe raskere eller å løfte tyngre, er sjakk en sport som krever et stort intellekt og mental kapasitet, samt en god og balansert fysikk. Det er et spill for det tenkende menneske og sjakk på høyt nivå kan i mine øyne betraktes som kunst. Jeg lager klokker for sofistikerte individualister som verdsetter de små detaljer.”

Grandmaster Mark II Open Heart

Øyvind Von Doren Asbjørnsen