Verdens 10 beste sjakkspillere til Stavanger

Tilbake

Aldri før har et så sterkt lag vært samlet før, noensinne!

Altibox Norway Chess, superturnering i sjakk, har klart å samle verdens 10 beste spillere til Stavanger. Turneringen har som mål å alltid være blant de topp 3 sterkeste sjakk-turneringene i verden som samler eliten i sjakk. Turneringen foregår fra 5.-17. juni på Clarion Energy og Stavanger Konserthus.

Deltagerne er, etter plassering:

1. Verdensmester, Magnus Carlsen (Norge)
2. Wesley So (USA)
3. Fabiano Caruana (USA)
4. Vladimir Kramnik (Russland)
5. Maxime Vachier-Lagrave (Frankrike)
6. Hikaru Nakamura (USA)
7. Viswanathan Anand (India)
8. Levon Aronian (Armenia)
9. Sergey Karjakin (Russland)
10. Anish Giri (Nederland)

«Vi er svært glade for at vi i jubileumsåret kan vise til tidenes sterkeste 10 mannsturnering. At vi er de aller første som noensinne klarer samle alle de 10 beste på verdens ratingen viser at Altibox Norway Chess har befestet seg som den sterkeste og en av de absolutt viktigste turneringer i sjakkverden. Vi har siden oppstarten i 2013 ønsket å gjøre en annerledes turnering, dette viser at vi har lykkes med det.” – Kjell Madland, Gründer

Flere av spillerne har deltatt i Altibox Norway Chess tidligere. Blant annet tidligere verdensmester, Viswanathan ”Vishy” Anand og Magnus Carlsen sin utfordrer i fjorårets VM, Sergey Karjakin, som har vant Norway Chess i 2013 og 2014.

Ny til turneringen er Filippinsk-fødte, Wesley So, som er nummer 2 i verden. So har tidligere kommentert:

«Jeg er glad for at jeg endelig kan delta i Altibox Norge Chess. Norge er så vakkert, jeg elsker det landet! Flotte mennesker, god mat og forhåpentligvis bra sjakk. Hva mer kan man be om?»

 Spennende spill med så mange sterke spillere
Altibox Norway Chess feirer i år 5-års jubileum i 2017 og har i løpet av de årene klart å bli den sterkeste sjakkturneringen i verden, noensinne, flere ganger. Det er fantastisk å kunne slå egne rekorder med å være den turneringen som samler spillerne med størst poengsum i verden.

Turneringen som har gjort Stavanger til en internasjonal sjakk-by
Sjakk har i løpet av de siste årene fått en ny popularitet og er nærmest blitt en folkesport i Norge. Da Norway Chess først startet i 2013 var det utenkelig for mange å sende sjakk på TV. Dette er noe Norway Chess har jobbet for å endre.

Med de rette kommentatorene, god grafikk og god forbindelse fra sjakkbrett til skjerm, så er potensialet til sjakk enormt. Tusenvis av menneskene som følger med på sjakksendingene våre kan ikke reglene i sjakk, men lar seg likevel engasjere. Sjakk er blitt mer folkelig og familier koser seg sammen foran skjermen og følger med.


Vi gleder oss til årets arrangement!