Respektløst av Karjakin

Tilbake

Pressemelding

Stavanger, 6. april, 2016

– Respektløst av Karjakin

Arrangørene bak Altibox Norway Chess er rystet over at Sergey Karjakin trekker seg fra den kommende turneringen i Stavanger.

– Karjakin har signert en avtale med oss som arrangør. Det står ingen ting i denne avtalen om at han kan trekke seg om han kvalifiserer seg til VM-matchen i november, forteller Jøran Aulin-Jansson på vegne av arrangøren. – Vi opplever denne handlingen som respektløs både mot oss som arrangør, de andre spillerne i turneringen, og ikke minst en hel sjakkverden som hadde sett frem til generalprøven til VM-matchen mellom Karjakin og Magnus Carlsen, sier Aulin-Jansson.

Det var bare 12 dager før turneringsstart at meldingen fra det russiske sjakkforbundet om at Karjakin trakk seg fra Altibox Norway Chess ble mottatt av Aulin-Jansson. Han er tydelig på at siste ord i denne saken ikke er sagt. – Sergey Karjakin er en veldig god sjakkspiller, og han er fortsatt hjertelig velkommen som deltager i Altibox Norway Chess. Han har tross alt vunnet begge de to gangene han har deltatt, forteller Aulin-Jansson. – Det er åpenbart mye nerver for Karjakin før hans første VM-finale, men vi får da virkelig håpe at Karjakin og hans rådgivere forstår at man ikke bare kan løpe fra inngåtte avtaler fordi det plutselig ikke passer i en oppkjøring til en match som ikke starter før om et halvt år.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Jøran Aulin-Jansson
Styremedlem
Tlf: +47 913 32 242
[email protected]


Om Altibox Norway Chess:

Altibox Norway Chess har i løpet av få år vokset til å bli en av verdens desidert sterkeste sjakk-turneringer. Altibox Norway Chess har nå blitt en solid organisasjon av internasjonal kaliber. Det er ingen tvil om at det kun er eliten som spiller i turneringen hvert år, men Altibox Norway Chess har også alltid hatt et fokus på bredde. Det har blitt arrangert skolesjakk hvor barn og unge har deltatt med stor glede og suksess.