Kvalifiseringsturnering endte i svensk seier!

Tilbake
Pressemelding

Stormester (GM) Nils Grandelius (22), Sverige, gikk seirende ut av kvalifiseringsturneringen for den siste plassen i superturneringen Altibox Norway Chess 2016 i Stavanger i april, der verdensmester Magnus Carlsen møter resten av verdenseliten på norsk jord for 4. år på rad.

I kvalifiseringsturneringen på Fagernes i påsken møttes et lite men sterkt felt, med Norges nr 2, GM Jon Ludvig Hammer, kvinneverdensmester GM Hou Yifan, Kina, det unge norske supertalentet GM Aryan Tari, og svenskenes håp GM Nils Grandelius.

Etter 3 langpartier onsdag-fredag i påsken, og tre avsluttende hurtigsjakkpartier påskeaften, endte det hele med følgende resultatliste:

Nr 1 GM Nils Grandelius – Sverige 12p
Nr 2 GM Jon Ludvig Hammer – Norge 8p
Nr 3 GM Hou Yifan – Kina 6p
Nr 4 GM Aryan Tari – Norge 2p

Grandelius var ranket som nr 3, men åpnet med å slå topprangerte Hammer med de sorte brikkene i første runde. Med 4 seire og to remiser var han suveren denne gangen. Hammer avsluttet langsjakk- partiene sterkt, med 2 seire, og hadde nok håp om å gi svensken hard kamp om førsteplassen da hurtigsjakken startet. Men med nok et tap for Grandelius i første hurtigsjakkparti var i realiteten kampen om turneringsseieren avgjort. Hou Yifan kom til Fagernes rett fra en krevende VM-match i Ukraina om VM-tittelen for kvinne, der hun gikk seirende ut, og var nok noe preget av det. For Aryan Tari var dette først og fremst nok en nyttig erfaring med motstandere fra høyeste nivå. En remis mot Grandelius og en mot Hou ble beholdningen denne gangen.

Kvalifiseringsturneringen ble gjennomført parallelt med TV2 Fagernes International, der over 100 sjakkspillere lot skiløyper være i fred til fordel for kamp over brettet gjennom hele påsken, i 3 ulike turneringer.

Kontakt: Geir Nesheim, gensek NSF, 482 22 572, [email protected]
Spillerne under premieutdelingen. Fra v. Hou Yifan, Jon Ludvig Hammer, Aryan Tari og Nils Grandelius.

Spillerne under premieutdelingen. Fra v. Hou Yifan, Jon Ludvig Hammer, Aryan Tari og Nils Grandelius.