Skoleturnering i Bjergstedparken: Norway Chess Parksjakk

Tilbake

Fredag 31. mai hadde Norway Chess 2024 spillerne fridag, og sammen med vår spanske sponsor Fundacion RMD arrangerte vi en utendørs skoleturnering i Bjergstedparken, Stavanger.

Bilde: Drone av Parksjakk i Bjergstedparken, Stavanger, Norge

Turneringen var en feiring av sjakk for barn, med mål om å fremme bærekraft og utdanning.

Barna som deltok var fra ulike skoler i Stavangerregionen, de fleste fra ungdomsskoler, men også noen fra barneskoler. Ett av lagene besto av barn fra skolen «Agustinos Sumibesa» i León-provinsen i Spania, som etter å ha vunnet en lignende sjakkturnering i fjor i Spania, ble invitert til å delta i årets Norway Chess parksjakkturnering.

Ordføreren i Stavanger, Sissel Knutsen Hegdal, åpnet arrangementet ved å ønske alle velkommen og si noen ord. Hun ga også en varm velkomst til det spanske skolelaget – på spansk!

Bilde: Gruppebilde av de ulike skolene under årets Parksjakkturnering

De forskjellige skolene konkurrerte i mer enn fem timer i en utendørs lagturnering med et hurtigsjakkformat; 25 lag spilte 5 runder fordelt på to grupper og 12 store utendørs sjakkbrett og brikker, laget av resirkulert gummi.

Til slutt stod det mellom to norske skoler, som spilte en finalekamp på verdens største sjakkbrett.

Vinnerlaget var fra Giske Ungdomsskole, og i tillegg til å motta en pokal på stedet; en stor sjakkbrikke laget av resirkulert gummi, vant de en tur til León i Spania, hvor de skal spille i den store finalen i november sammen med lag fra ulike spanske provinser.

Bilde: Vinnerlaget, elever fra Giske Ungdomsskole

Tusen takk til alle frivillige som var med og bidro til å skape en fantastisk dag for barna!