Vil knuse Guinness-verdensrekord!

Tilbake

«Vi skal skape sjakkhistorie og komme i Guinness rekordbok».

Det er ordene som lyder fra sjakkekspertene Askild Bryn og Odin Blikra Vea, kjent fra podkasten Sjakksnakk. Disse to skal nemlig prøve å slå Guinness-rekorden «Longest Chess Marathon», under årets turnering av Norway Chess 2024, i Finansparken Stavanger!

Litt overraskende gjerne, i vårt lille land, men Askild og Odin er ikke de første nordmennene som har slått denne rekorden tidligere. De er heller ikke de første som slår rekorden under selve Norway Chess-turneringen.

I 2015 ble daværende rekord slått av nordmennene Magne Sagafoss og Joachim Berg-Jensen på Scandic Stavanger Forus under Norway Chess. De spillet i 40 timer og 40 minutter – en knapp rekordseier med 20 ekstra minutter fra tidligere rekord.

I skrivende stund, er det to andre nordmenn som holder rekorden; Hallvard Haug Flatebø og Sjur Ferkingstad fra Haugesund. Deres rekord er på hele 56 timer og 9 minutter!

Nå er det altså Askild og Odin som skal prøve å slå denne. For å gjøre det, må de spille sjakkpartier sammenhengende i opptil utrolige 60 timer.

Rekordforsøket vil bli direktesendt på Chess.com, verdens største sjakknettsted med over 150 millioner medlemmer, og dekkes av norsk og internasjonal media. Rekorden skal gjennomføres parallelt med Norway Chess 2024.

Som publikum kan du få med deg dette utrolige rekordstuntet, og følge spent med, mellom partiene.

Vi heier stort på Askild og Odin!