Spillerne er klar til Norway Chess 2021

Tilbake

Årets Norway Chess vil gå av stabelen i perioden 7.-18. september i Stavanger

Superturneringen i sjakk som egentlig skulle foregått i mai ble utsatt på grunn av innreiserestriksjoner til landet som følge av Covid-19 pandemien. Arrangøren bestemte seg raskt for å gjøre sitt aller beste for å finne et nytt tidsrom for turneringen som går over 10 dager.

Ny dato er satt til 7. til 18. september og vil bli spilt på Clarion Hotel Stavanger.
Turneringsformatet vil i år, som i fjor, være noe annerledes, med 6 spillere i mot de vanligvis 10. Spillerne vil i dette formatet møtes to ganger til klassisk sjakk, med minimal tid på klokken. Én gang med hvite brikker og én gang med sorte brikker. Når en match ender i remis, vil spillerne gå videre til Armageddon, noe Norway Chess var de første til å innføre på superturnerings-nivå i 2019. Forkortet spilletid og Armageddon ved remis har bidratt til å øke interessen for sjakk på TV og nett i Norge og verden over.

Magnus Carlsen møter sin VM-motstander i Norway Chess
I november i år skal Magnus Carlsen spille VM match i Dubai etter at det ble utsatt et år på grunn av Covid-19 pandemien. Hans motstander, russiske Ian Nepomniachtchi er en av deltakerne i Norway Chess og det blir derfor sannsynligvis siste gang de møtes før VM-duellen. Det blir Nepomniachtchi’s første gang i Norway Chess og det vil det også bli for ungarske Richard Rapport. Norges nummer 2, Aryan Tari, har også sikret seg plass. Det blir derfor et spennende felt og seere verden over har mye å glede seg til!

 

De deltakende spillerne i Norway Chess er:

Verdens nummer 1 og verdensmester: Magnus Carlsen – Norge

Verdens nummer 4: Ian Nepomniachtchi – Russland

Verdens nummer 11: Richard Rapport – Ungarn

Verdens nummer 13: Alireza Firouzja – FIDE

Verdens nummer 15: Sergey Karjakin – Russland

Verdens nummer 119: Aryan Tari – Norge

 

Økende interesse for sjakk blant bedrifter
«Vi er fornøyd med at vi har klart å holde hodet kaldt over en lang periode med globale utfordringer. Vi har gjennomført fysisk turnering og vi har hentet inn flere nye, store samarbeidspartnere. Blant annet har vi fått inn en ny Kongepartner (General) i Norway Chess med en varighet på 3 år. Satsingen inkluderer også partnerskap i næringslivskonferansen Norway Summit, som er en del av Norway Chess konseptet. Hvem de nye samarbeidspartnerne er, vil bli offentliggjort på et senere tidspunkt.»  – Kjell Madland, daglig leder i Norway Chess.

Norway Chess avslutter dermed sitt 8 år lange samarbeid med Lyse og Altibox, som har vært generalpartner de siste 5 årene. Det betyr at Altibox ikke lenger vil være en del av turneringsnavnet.

«Lysekonsernet har vært en flott partner siden oppstart og vi er svært takknemlig for satsingen og bidraget deres inn i Norway Chess. De er en av de første bedriftene i verden som har brukt sjakksporten som en del av sin markedsførings strategi. Det har også vært viktig for Altibox å bidra til en konsept som har vært svært utviklende som har adresse i samme region som seg selv.» – Kjell Madland.

 

 

Pressekontakt:
Kjell Madland
911 67 695
[email protected]