Von Doren offisiell klokkesponsor for Altibox Norway Chess også i 2019

Tilbake

For tredje år på rad er vi stolte over å ha med oss det norske klokkemerket Von Doren, som Official Timekeeper for Altibox Norway Chess.

Tidligere filmskaper Øyvind von Doren Asbjørnsen har et lidenskapelig forhold til sjakk. Blant annet regisserte han filmen “The Prince of Chess” i 2005 og var medprodusent på “MAGNUS”. I 2016 la han kameraet på hylla for å følge barndomsdrømmen – han ville lage et norsk klokkemerke av fremragende kvalitet, og også her skulle sjakken bli en viktig inspirasjonskilde.

Grandmaster klokker til Grandmaster spillere
Von Dorens flaggskip har nemlig navnet Grandmaster, og er inspirert av den styrke og innsats som kreves av en sjakkspiller for å oppnå tittelen Stormester. Til Altibox Norway Chess 2017 designet Von Doren en helt unik kolleksjon i 25 eksemplarer kalt Grandmaster Caïssa, og samtlige deltakere mottok hver sin. De resterende klokkene ble umiddelbart utsolgt. I 2018 mottok vinneren av Altibox Norway Chess, Fabiano Caruana, en ekslusiv Von Doren Grandmaster Mark II produsert i kun ett eksemplar. Førsteklasses håndverk kombinert med en solid forankring i sjakk gjør Von Doren til det naturlige valget som Official Timekeeper – også i 2019.

 Skaperen av klokkemerket, Øyvind Von Doren Asbjørnsen sier at med innføringen av de nye og spennende reglene i årets turnering har kanskje tidsaspektet aldri vært viktigere i en langsjakkturnering. 

Limited edition Norway Chess klokker
Spillere, publikum og sjakkfans kan glede seg til en spennende overraskelse i år. Det vil bli produsert tre ofisielle Norway Chess klokker i et begrenset antall som kommer for salg i mai. Klokkene vil ha et sofistikert touch av sjakk, og vil være fantastisk stilige. Mer informasjon om lansering av salget kommer, her er det bare til å følge med i våre kanaler.

 

Øyvind Von Doren Asbjørnsen i konsentrasjon under et simultansjakk parti mot Fabiano Caruana under Altibox Norway Chess 2018 turneringen

 

Grandmaster klokken