Altibox Norway Chess 2016: Kvalifiseringsturnering på Fagernes i påsken

Tilbake

PRESSEMELDING

Sjakkturneringen Altibox Norway Chess (ANC) 2016 arrangeres i år for 4. gang og har vært en av de sterkeste turneringene i verden hvert år. 10 av verdens beste spillere med verdensmester Magnus Carlsen i spissen møtes i Stavanger 18.-30. april. 6 spillere er allerede klare, de øvrige vil bli annonsert med det første.

ANC har som i fjor og året før, tildelt Norges Sjakkforbund (NSF) rettighetene til å utpeke den 10. spilleren til turneringen i Stavanger. NSF vil således arrangere en kvalifiseringsturnering med 4 stormestere:

  • Jon Ludvig Hammer, Norge (rating 2705)
  • Hou Yi Fan, Kina (verdens sterkeste kvinnelige spiller, rating 2673)
  • Nils Grandelius, Sverige (rating 2637)
  • Aryan Tari, Norge (rating 2537)

Vinneren får konkurrere i den prestisjetunge Altibox Norway Chess turneringen i Stavanger.

Kvalifiseringsturneringen vil bli spilt på Quality Hotel and Resort Fagernes i dagene 23.-26./3, og inngå i sjakkfestivalen der i påsken, der så vel Fagernes Chess International, en stormesterturnering og en lukket Internasjonal Mester-turnering, samt det åpne NM i Sjakk 2016 går av stabelen med Hans Olav Lahlum som arrangør i samarbeid med Hedmark og Oppland Sjakkrets.

De 4 spillerne skal spille en dobbeltrundes turnering, først med tre partier med full betenkningstid og deretter 3 hurtigsjakkpartier. I langpartiene gis det 3p for seiere, 1p for remis og 0p for tap, mens det for hurtigpartiene gis 2p for seier, 1p for remis og 0p for tap.

Dersom det ikke er kåret en vinner på poeng etter de 6 partiene spilles det først lyn-partier og om nødvendig et armageddonparti for å avgjøre førsteplassen.

Kjell Madland, styreleder i Altibox Norway Chess kommenterer: – Vi er glade for å ha etablert et godt samarbeid med NSF, både om denne kvalifiseringsturneringen og på andre områder. Vi tror dette samarbeidet er fordelaktig for alle interessenter, spillere, sjakkentusiaster og sponsorer/partnere.

Bjørn Salvesen, president i NSF: – Altibox Norway Chess er en flott turnering som skaper mye positiv oppmerksomhet om sjakk i Norge og ute. NSF vil gjerne bidra, og det at vi arrangerer kvalifiseringsturneringen er et godt eksempel i så måte.

Hans Olav Lahlum, arrangør Fagernes Chess International: – Sjakkturneringen på Fagernes i påsken har allerede mange høydepunkter, bl.a. med deltagelse fra 13 stormestere, deriblant de norske Simen Agdestein, Kjetil A Lie og Leif E. Johannessen. Vi er glade for at NSF legger kvalifiseringsturneringen til Fagernes og på den måten er med og bygger opp under dette flotte arrangementet. 

 

Pressekontakt:
Geir Nesheim, Generalsekretær NSF,
[email protected]/482 22 572