verdier

Altibox Norway Chess har i løpet av få år vokst til å bli en av verdens desidert sterkeste sjakk-turneringer. Det hele begynte på Ålgård i Rogaland med en idé om å lage en verdens-turnering på norsk jord, noe som aldri hadde blitt gjort før. Gründer og styreleder i Altibox Norway Chess, Kjell Madland, satte i gang planleggingen og med hjelp fra andre ildsjeler i området har altså en verdens-turnering på elitenivå blitt en realitet. Altibox Norway Chess har nå blitt en solid organisasjon av internasjonal kaliber. Foruten vår egen verdensmester, Magnus Carlsen, som er stolt ambassadør for Altibox Norway Chess, har vi hatt deltakere og gjester som Vishy Anand og sjakk-legenden Gary Kasparov.

Det er ingen tvil om at det kun er elite som spiller i turneringen hvert år, men Altibox Norway Chess har også alltid hatt et fokus på bredde. Det har blitt arrangert skolesjakk hvor barn og unge i Rogaland har deltatt med stor glede og suksess. Les mer om Altibox Norway Chess School her. 

 

Menneskene bak Altibox Norway Chess 

 

Kjell Madland - Gründer & Styreleder

Kjell Madland

Kjell er gründeren av Norway Chess og har jobbet med det fra idéstadiet til hva det er i dag: verdens sterkeste 10-manns turnering anerkjent over hele verden. Kjell er unikt kreativ og har evnen til alltid å kunne tenke utenfor boksen.  

Han har en lang erfaring fra næringslivet. Kjell startet sitt eget byggefirma som 22 åring og har siden det hatt lederstillinger i flere selskaper, blant annet som distriktssjef i GK inneklima, daglig leder i Jadarhus Gjesdal, regionsjef for Norema og som daglig leder i Bryne FK i hele 10 år, derav 4 år i Tippeligaen. Kjell er like involvert i Altibox Norway Chess og alt som følger med som han har vært fra han fikk idéen. I tillegg er han også gründer og styremedlem i Norway Summit.  

Benedicte Westre Skog - Prosjektleder & styremedlem

Benedicte Westre Skog

Benedicte er prosjektleder i Norway Chess, verdens sterkeste sjakkturnering hvor hun i tillegg sitter i styret. Der har hun vært med siden 2015 og har vært en stor del av utviklingen av Norway Chess merkevaren. Benedicte har også hatt  stor innflytelse på å utvikle konseptet Norway Summit helt fra idéstadiet. Hun har i tillegg til oppgavene som daglig leder i Norway Summit, ansvar for programmet, bidragsytere og markedsføring. Benedicte har en MSc grad i International Development fra Nederland og har studert i en rekke andre land, blant annet, Canada (BA Honors), India og Mexico. 

Frode Sømme - Teknisk sjef & styremedlem

Frode Sømme 

Frode er eier og leder av Global Office som setter opp og drifter IT løsninger for bedrifter med mange års erfaring innen faget. Han startet sin IT karriere i Saga Petroleum i 95 og der hadde han blant annet ansvar for utvikling og drift av hjemmekontorløsning for hele selskapet. Da Saga ble solgt fortsatte han med IT drift i Global Office/Nettspesialisten. Selskapet ble senere fusjonert med Allianse og deretter Evry. Frode har ansvar for den tekniske løsningen til Altibox Norway Chess som leverer alle bilder til internasjonal sending og TV 2. Frode har vært med fra starten av i Norway Chess.