verdier

Altibox Norway Chess har i løpet av få år vokst til å bli en av verdens desidert sterkeste sjakk-turneringer. Det hele begynte på Ålgård i Rogaland med en idé om å lage en verdens-turnering på norsk jord, noe som aldri hadde blitt gjort før. Gründer og styreleder i Altibox Norway Chess, Kjell Madland, satte i gang planleggingen og med hjelp fra andre ildsjeler i området har altså en verdens-turnering på elitenivå blitt en realitet. Altibox Norway Chess har nå blitt en solid organisasjon av internasjonal kaliber. Foruten vår egen verdensmester, Magnus Carlsen, som er stolt ambassadør for Altibox Norway Chess, har vi hatt deltakere og gjester som Vishy Anand og sjakk-legenden Gary Kasparov.

Det er ingen tvil om at det kun er elite som spiller i turneringen hvert år, men Altibox Norway Chess har også alltid hatt et fokus på bredde. Det har blitt arrangert skolesjakk hvor barn og unge i Rogaland har deltatt med stor glede og suksess. Les mer om Altibox Norway Chess School her. 

 

Altibox Norway Chess styret

 

Kjell Madland - Gründer & Styreleder

Kjell Madland er distriktssjef i GK inneklima. Han har bak seg mange år i næringslivet, blant annet som daglig leder i Jadarhus Gjesdal, regionsjef for Norema og som daglig leder i Bryne FK, derav 4 år i Tippeligaen. Han startet allerede som 22-åring egen bedrift som byggmester og lærte den veien det meste om hvordan det er å drive, utvikle, markedsføre og selge for en bedrift. Han har også hatt en del styreverv og vært aktiv lokalt i Næringsforeningen. Spesielt gjennom perioden i fotballen bygde han opp et stort nettverk både regionalt, nasjonalt og delvis internasjonalt. Erfaringer, ledelse og nettverk fra ulike bransjer har gitt et godt utgangspunkt når strategi og konsept rundt Norway Chess skulle utvikles og gjennomføres. Kjell er gründer og styreleder i Altibox Norway Chess og har jobbet hardt for å få prosjektet til å utvikle seg fra den spede begynnelse til å bli verdens sterkeste sjakkturnering. Han er også gründer og styreleder for Norway Summit som er en spennende, nyutviklet næringskonferanse som inngår delvis under Altibox Norway Chess. Interessen for sjakk fikk han i gjennom sønnen Kristoffer, som har oppnådd gode resultater i sjakk i Norge og Norden.

Frode Sømme - Teknisk sjef & styremedlem

Frode Sømme er eier og leder av Global Office som setter opp og drifter IT løsninger for bedrifter. Han har mange års erfaring innen faget. Han startet sin IT karriere i Saga Petroleum i 95 og der hadde han blant annet ansvar for utvikling og drift av hjemmekontorløsning for hele selskapet. Da Saga ble solgt fortsatte han med IT drift i Global Office/Nettspesialisten. Selskapet ble senere fusjonert med Allianse og deretter Evry. Etter mange års ansvar for IT drift for flere bedrifter i mange bransjer har han opparbeidet seg en bred kompetanse og forståelse for faget. Frode har ansvar for den tekniske løsningen til Altibox Norway Chess som leverer alle bilder til internasjonal sending og TV 2. Frode har vært med fra starten av i starten av Norway Chess og sitter også i styret. Han er også styremedlem i Norway Summit og noen andre selskaper.

Benedicte Westre Skog - Prosjektleder & styremedlem

Benedicte Westre Skog er en sosial entreprenør med en MSc grad i International Development. Benedicte har studert i en rekke land, blant annet, Canada, India, Mexico og Nederland. Hun har erfaring fra ulike organisasjoner og driver sin egen stiftelse ved navn Argan Care som har vært pådriver for å få igangsatt planting av tusenvis av Argan trær i Marokko. Treplantingen betyr svært mye for samfunnet rundt med hensyn til arbeidsplasser og en langsiktig og god næringskilde for lokalbefolkningen. Hun kom tilbake til Norge i 2013 etter mange år utenlands. Erfaringene og forståelsen for ulike kulturerog språk førte henne til Norway Chess i desember 2014 som styremedlem og ikke lenge etter ble hun ansatt som prosjektleder i Norway Chess. I tillegg er hun daglig leder for Norway Summit konferansen og har stor innflytelse på å bygge konferansen og konseptet rundt det.