Kommentatorer

Simen Agdestein

Simen var på det høyeste rangert som nummer 16 i verden som sjakkspiller, men det var ikke så lett å kombinere med en aktiv karriere som fotballspiller. Fotballen tok imidlertid brått slutt på grunn av kneskade, men han fikk i hvert fall med seg 8 A-landskamper for Norge. Slik så det ut da han scoret sitt ene landslagsmål.

Simen er utdannet statsviter fra universitetet i Oslo, men har brukt så godt som hele sitt yrkesliv på sjakklinjen på NTG. Den startet i 1998, og det er arbeidet fra denne som videreføres på denne siden. Magnus Carlsen er naturlig nok den mest omtalte av elevene.

Anna Rudolf

Anna Rudolf er en ungarsk sjakk spiller, reporter og kommentator som holder både International Master and Woman Grand Master titlene. Hun ble forelsket i sjakk gjennom dataspillet Battle Chess i en alder av 4 år og konkurrerte aktivt som medlem av det ungarske olympiske laget fram til 2016. Hennes hovedfokus er i dag å fremme sjakk og spre positivitet gjennom alle mulige midler hun kan: dekke hendelser, lage video leksjoner, streaming, blogging, vlogging, og være en all-around sosiale medier person. Hun samler hatter, elsker god mat, dans og fransk forsvaren.

Knut Skeie Solberg

Knut Skeie Solberg. Egersund. 37 år. Konsulent: Formidling/programledelse/kommunikasjon
Tidligere TV2-sporten, NRK-sporten og Stavanger Aftenblad.
– Medaljeintervjuer OL 2018 for TV Norge/Eurosport i PyeongChang.
– International host Chess World Championships 2016, New York.
– Programleder/live-reporter Fotball-EM, langrenn og Sportsrevyen, NRK
– Debattleder og programleder ishockey OL, VM og Champions League, TV2