Dommerne

Sjefsdommer Karl-Johan Rist (NO)

Karl-Johan er til daglig seniorkonsulent i NAV Forvaltning i Alta. Han har lang erfaring som dommer både i Norge og internasjonalt, og er selv en lidenskapelige sjakkspiller. Karl-Johan har en imponerende ”sjakk-CV” og har blant annet vært dommer i Norges sjakkforbund siden 2002, ble FIDE dommer i 2007 og internasjonal dommer i 2010. Han har tidligere vært meddommer i Norway Chess, både i 2013 og 2014. Vi er veldig fornøyd med å kunne si velkommen igjen!

Meddommer Arno Eliens (NL)

Arno er en sjakkentusiast bosatt i Amsterdam, i Nederland. Han startet med organisering av sjakkturnering og som dommer i tidlig alder, og fokuserte i begynnelsen på turneringer for ungdommer. Han har vært involvert i 40 ungdomsturneringer i alle kategorier. Spill blant uerfarne unge spillere fører ofte til noen spesielle og delikate situasjoner, og Arno er god til å løse nesten alle typer problemer. Senere fikk han større interesse for FIDE rangerte turneringer og ble FIDE dommer i 2012 og han mottok sin internasjonale dommer tittel i 2014. Til daglig praktiserer han skatterett, og bruker dermed sin erfaring med lovverket både som hobby og i arbeidslivet. Arno var meddommer i Norway Chess 2015 og vi ser frem til å ha han tilbake igjen.

Meddommer Daniel Johansson (SE)

Daniel har også lang erfaring som dommer og har blant annet vært dommer i eliteserien i Sverige, sjakkolympiaden i Tromsø og det europeiske sjakkmesterskapet i Reykjavik. Han har også vært dommer i flere svenske skoleturneringer. Han er en rolig og balansert dommer i alle sammenhenger, og er også kjent for å være veldig god til å forklare sine beslutninger til yngre og/eller uerfarne spillere.