Om Altibox Norway Chess

verdier

Altibox Norway Chess har i løpet av få år vokst til å bli en av verdens desidert sterkeste sjakk-turneringer. Det hele begynte på Ålgård i Rogaland med en idé om å lage en verdens-turnering på norsk jord, noe som aldri hadde blitt gjort før. Gründer og styreleder i Altibox Norway Chess, Kjell Madland, satte i gang planleggingen og med hjelp fra andre ildsjeler i området har altså en verdens-turnering på elitenivå blitt en realitet. Altibox Norway Chess har nå blitt en solid organisasjon av internasjonal kaliber. Foruten vår egen verdensmester, Magnus Carlsen, som er stolt ambassadør for Altibox Norway Chess, har vi hatt deltakere og gjester som Vishy Anand og sjakk-legenden Gary Kasparov.

Det er ingen tvil om at det kun er elite som spiller i turneringen hvert år, men Altibox Norway Chess har også alltid hatt et fokus på bredde. Det har blitt arrangert skolesjakk hvor barn og unge i Rogaland har deltatt med stor glede og suksess. Les mer om Altibox Norway Chess School her. 

 

Altibox Norway Chess styret

 

Kjell Madland

Kjell Madland er distriktssjef i GK inneklima. Han har foruten mange år i næringslivet 10 år bak seg som daglig leder i Bryne FK, dette inkludert 4 år i Tippeligaen. Innen fotballen hadde han også oppgaver/verv inn mot Norsk toppfotball og var blant annet Norsk fotballs ansattrepresentant inn mot Norges fotballforbund. Ansvar for arrangement og mediehåndtering var blant oppgavene som inngikk i stillingen. Han har fulgt sjakkmiljøet gjennom sønnen Kristoffer som har oppnådd gode resultater i Norge og i Norden. Kjell er leder for styret og er initiativtaker til hele prosjektet.

Jøran Aulin-Jansson

Jøran Aulin-Jansson er tidligere president i Norges Sjakkforbund og er mangeårig eier og leder av egen bedrift innen papir-bransjen. Han har innen sjakken stor internasjonal innflytelse gjennom verv i både Europeisk sjakkforbund og verdens-sjakkforbundet. Han har tidligere vært president i Norges sjakkforbund i mange år og har vært sterkt delaktig i å arrangere sjakkolympiaden i Tromsø. Han inngår i styret som arrangementsleder på det sjakkfaglige.

Frode Sømme

Frode Sømme er eier og leder av egen bedrift innen IT-bransjen. Han har mange års erfaring innen faget. Han har stor teknisk kompetanse og leder det som er av forberedelse til live-sendingene. Han inngår i styret som teknisk ansvarlig.

Benedicte Westre Skog

Benedicte Westre Skog er en sosial entreprenør som holder en MSc grad i International Development. Benedicte har studert i en rekke land, blant annet, Canada, India, Mexico og Nederland. Hun har erfaring fra prosjektarbeid fra ulike organisasjoner og har nå sin egen kalt Argan Care. Hun har et stort engasjement i humanitært arbeid og bærekraftig utvikling. Hun inngår i styret som markedsansvarlig.